Wednesday, December 8, 2010

Rain . Final . Queen .


Rain...Drip drip drop..Damn it's cold..5 days of non stop raining..It's cold but I didn't care.It's just the way it should be.

Some people say ' I love rain,it's a gift!'..While some people say ' Rain,go away,you make everything looks gloomy'.

You guys care about rain that much,huh? I did not really care about rain,I guess.Actually,I got a story about rainy, n QUEEN...

in diz rainning season make my feel more fresh . like fresh orange . huuhuh .

i think rain is a gift is more suitable for me . ngeengee :D . .
on rainy season i got a gift from "ALLAH" . i found someone special to me . hehehe .
i only know her from my secondry skool . huhuhu . now-now-now - ever ,ever ,n ever . huhuhu . . ..






Si gadis Lemah Lembut Ayu Gemalai Soft Softener like SOFTLAN . huhuh .
my heart was taken by her . but i dun know that she will take my heart . (macam pompuan lak ayat) .

huhu......

Final n My Queen . huhuhu .

Sunday, December 5, 2010

Final menjelma tatkala aku dillema...

Smekom sumer2..... aduh....

FINAL EXAM IS AROUND DA CORNER... serabut pale gak aku ngan final nih...
dah r markah pembawa dapat full je sume.. haha. tp susah tok score lau markah pembawa full nih..
pepaham jelah . aku kan nak 4 flat plak sem nih. dah 2 sem pegang augerah pelajar 4 flat nih.
naik malu dah aku .
rasa cam mau wat cam dak2 laen je. markah pembawa > 25...
tuh baru betol NORMAL student . aku nih unnormal ngat lah. hahahah.


Fest papper ialah ETIKA WORLD CLASS . subjek yang mampu untuk membuatkn kepalaku menjadi kertas A4 yang digunakan untuk tulis JAWAPAN . KOSONG n BERSIH .

gugugu.... DEWAN besar Kolej terunggul di pantai teluk cempedak menunggu kehadiranku .
dimana dewan itu menjadi kubu pertahananku .

Wednesday, November 17, 2010

Cerita Dulu-Kala. Purse LAP. 1

Samekom >> <3
Hehe sorri lah aku nih jarang update blog nih. Haha. Haduh~~ kali ni aku nak cite sal aku skolah dulu. Hehe. Maklumlah, masih bebudak. Hingus xde, cume airmata lak ada. JIWANG lah plak. Kisah ni bermula mase aku form empat. Mase tuh aku still SINGULAR xde kepunyaan mane2 awek yang cun2 ataupom lawa2.
Lepas Form TIGA. Kite mesti masuk form empat kan? Hehe… nilah bermulanya first love lah katekan ataupon cinta “MONKEY” bab kate professor FADHILAH KAM…KAM….KAM… bukan KAM sah. Tp KAM TO ME.. mase aku dok dalam bangku.eh… atas bangku sekolah tingkatan four. Aku masuk kelas sains woo. Amik SUBJEK SCIENCE tulen lah dikatakan. Macam2 formula masuk lam pale otak aku. Serabut ase. Sampailah aku jumpe STORAN untuk simpan sume FORMULA2 tuh.
Form empat aku giat dalam pertubahan kongsi2 cerah nih.. ACTIVE r kiranya. Haha… aku ade join satu PERKHEMAHAN nih. PERINGKAT negeri kira tinggi r bagi diri aku nih. PKBM. Korang tau x? bukan Persatuan Kelab BErbasikal MALAYSIA. Tapi Pasukan KADET BERSATU Malaysia. Time aku g perkhemahan tuh, aku asyik teringat je ngan sorang “Budak Ala Anak Mami = BAAM” nih. Hampit tiap2 malam r kiranya aku dok mimpi. Gila baying lah dikatakan sampai bayang sendiri pon xtau ade kat mane dok gila kat bayang orang lain.
Mase perkhemahan itu aku ade detect sorang akak nih, senior aku n dak satu bilik ngan dak BAAM tuh. Aku pon amik hanset dia. N tanye dia ade x nombor phone BAAM.
Jejaka : Kak dio tuuhhhhh…
Senior : Yo, adik dio tuuuuhhh…
Jejaka : kaka de dok nombor si *****?
Senior : Ada jah. Bakpo nok ngejah ko?
Jejaka : Mano ado ngejah. Xngejah lasom. Huhu. Try msg dia jap.
Senior : Amiklah hanset akak tuh, n kredit akak memang untuk kawan-kawan habiskan, akak topap
Semata-mata untuk orang guna. Akak kan baek.
Jejaka : (bukan maen ag bahasa kiasan yang dia guna) . 2,3 keping msg jah.

*aku pon mulalah menyamar sebagai SENIOR tersebut lalu bermesejlah aku ngan BAAM. Dan dia tidak mengetahui bahawa aku yang bermesej ngan dia.

Friday, November 12, 2010

Cari Jodoh - 4 2 ( nama DIBERI)

haha.
salam skali lagi.

hurmm. nak kate bz xlah ngat tp maklumlah hidop sebagai CEO syarikat kan. huhu.
so, malam nih nak cite sal ape erk.. nak sambung sal si budak bola tampar tu leh?
ne tau kot2 ade yang bosan ngan aku punye crite. tp lantak r korang. huhu.

camni,.. lepas aku mintak nombor ngan si COACH "volleyball", tp x dapat tuh. aku cuba step kedua lak. haha.. tp STEP kedua agak r berbahaya. bab melalui step kedua ni lah ramai awek2 yang cun meletop n da'bomb lekat ngan aku sbelum ni. iaitu cara mengayat pakai ayat-ayat cinta. cam lam cite tuh. huhu. xlah. aku pakai benda yang maju, n lebih maju mengikut perkembangan teknologi zaman sekarang. huhu... banyak "huhu" drpd crite. adoi... cekmek molek... amboi cekmek molek.~~ bab kate JOHAN. . . . dah lepas tuh. akiu mula mengorak langkah kanan ku melalui laman2 yang aku search kat google.com. haha. hebatkan aku. dah mula kenal GOOGLE. selalu pakai YAHOO je.. Lepas aku cari kat GOOGLE.com , click image, aku type ler GADIS BOLATAMPAR. tp xjumpe lak dak tuh. aiyak. kuar sumer MINAH SALLEH pakai seksi. WOW~~ xkhusyuk lak alu tengok.

arghh~~ pakai laman WWW pom masih susah gak jumpe dia. dah lah dia je yang mampu buat aku senyum sorang2.. bab kate member..

member : bos, bos gila ka?
bos : xlahm nape ko cakap aku gila?
Member : yelah senyum je sorang2.
bos : senyum je kot. xkan jadi gila.
member : ORANG GILA " dok nati ko erek tin tepi jale "
bos : jolo jugok tuh. hehe..

lepas pade tu aku mula serius memanjang. huhu. maklumlah kene perli kowt. tiap2 petang aku turun maen SUKAN ku di HOSTEL. semata2 mau jumpe si awek tu lah. nak bagi name lah kat dia... aku bagi name dia CIKEDIS. haha. aku mula termimpi2 CIKEDIS tu. tp mimpi kan sekadar mainan tidor. so lau nak tidor janganlah bermimpi lau x korang akan bermain. lau tido ,tidor je. xpayah main. melalui mimpi timbul banyak main-main...

CIKEDIS = Makanan ringan. tp bukan name nya maksud seperti tersebut. adelah maksud tersirat laen. jeng-jeng-jeng~~~~~~~!!!!

ade aku pow ayat member nih.

BINTANG. ape yang korang tau tentang BINTANG? bagi jawapan.

Sunday, November 7, 2010

cari jodoh - 4 1



figure 3.5


hehe. salam semua.

nak cite sal kehidupan aku sikit. hurm.. camne nak start eah... Vrooo00m2~~ huhu.
hah ini macam. aku dah lame dah single babe. lepas 2,3 tahun aku break off ngan awek aku.
huhu. so, bermulalah kisah aku mau mencari jodoh di kawasan aku tinggal skunk. Quantown babe.(cari awek bandar lak) huhu. aku belajar di KOLEJ TERMASYUR DI PANTAI MERDEKA. huhu. aku baru je umur 91 tahun. dah lame dah idop kat dunia nih. huhu. (walaupon hidop 1000 tahun kalau x sembahyang xde gunanya) . perghh .. purse time aku masuk pagar untuk memulakan sesi pembelajaran yang berkesan untuk sem 8 nih. aku dah mula berniat mau belajar BERSUNGGUH-SUNGGUH. huhu. dah pasang niat nih. maklumlah sem lepas asyik 4 flat je. aku dah lah belajar sampai sem 10 lepas sem 10 terus sambung master. aku cam biasa lah, sbelum register kat LIBRARY, aku carik member aku dulu. IBRAHIM namenya. n dak2 skelas aku dulu lah. aku ngan ETN satu kelas. so,character2 dalam cite ETN ngan aku x beza. same je. aku punye berdebar nak amik result sem 7 nih. bukak punye bukak slip PEPERIKSAAN itu, aku terkejut. result aku down giler. sampai turun 0.2% tuh. huhu. terkejut gak, baba sbelum nih aku asyik 4 flat je. sampai cita2 aku nak jadi pembuat nombor PLAT yang berjaya dah. bab LAT2 nye pasal. arghh, SETERIK tu der point. Suatu petang... suatu petang yang indah. aku turun ke court takraw. untuk bermaen takraw, biasalah, org beriman, maen takraw pon pakai kopiah, ngan kain pelikat. time tu gak adelah SEGEROMBOLAN atlet bola tampar kolej kami ngan amik ujian KOKURIKULUM. aku x menghiraukan mereka. lepas 2,3 lap aku gulung KIDAL. aku ter perasan seorang awek nih. perghh.. bukan amen ag, berjaya memikat mataku ngan telingaku. aku tertanya2 siapakah gerangan sidia tadi. hehe. maklumlah hatiku dah TERKUNCI RAPAT bagi pompuan nih.. lock pakai manga mahal,SOLEX siap ngan NO pin ATM aku ag. tp dia berjaya mengetuk pintu hati aku. aku wat muke relek je PURSE-PURSE. tp xleh tahan gak. BEBERAPA minutes kemudian.... tiiit...tiiit.... bukan hanset aku bunyi. bunyi yang menunjukkan masa yang berlalu. masa aku ngan bukak STEP untuk melakukan LIBASAN GULUNG KIDAL aku yang tiada tandingan di KOLEJku. nampak lak BOLA TAMPAR yang melantun meriah mengahadapku.. pastuh, awek yang ketuk pintu hatu aku tadi ketuk skali ag. aku pon bukan pintu hati, dia on cakap "awk2, leh x tolong amik bola?" haha, suaranya... perghh. habis bulu aku berdiri. aku pon wat muke macho lah. (rujuk Figure 3.5) hah macam tu lah rupaku... xlah hensem ngat. tp hensamlah dari yang x hensem tuh. aku pon bagi bola kat dia sambil berkata "terima kasih". dia pon gelak kepadaku. haha(selama 2 minute). beberapa jam kemudian... Dooong...dooong... jam menunjukan tepatnya pukul 6.00 petang. dia dah habis trainning. aku memberanikan diri untuk mendapatkan namanya. aku masih lagi membuat muke seperti (figure 3.5). makin dia laju jalan. aku makin laju mengejarnya. sampai lah didepannya.

saya : Smekom.
dia : wasalam, baik lak awk eak?
saya : saya memang hari-hari baik, awk je xtau.
dia : nak ape tetiba ade depan sy ni?
saya : sy kalu x dapat nombr talifon, dapat nombor hanset n nama pon xpe.
dia : awk nak nombor sape. meh saya tolong .
saya : nombor budak yang maen bola tampar n bola tu dia suh saya amikkan tadi.
dia : owh budak tu, awk mitok lah sendiri.
saya : laen kali lah. haha

saya = DIRIKU.
dia = COACH BOLA TAMPAR.

huhuhu.. nilah pompuan yang pertama mengetuk pintu hatiku setelah sekian lama ku kesepian.



Mata Ke Mata..
Ke Hati..
Hati ke Hati..
Hati Hati..

Bibir Ke Bibir..
Bicara Janji..
Janji Ke Janji..
Jadi Hujan…

Rindu ke Rindu..
Termimpi mimpi..
Hari Ke Hari..
Nanti di nanti..
Menanti Pasti..
Pasti Disisi..
Sisiku Kini..
Ternanti nanti..






Saturday, November 6, 2010

kaunter perta . nyaan .

hah.. SMEKOM skali.


ini ade satu kisah sal sorang dak nih.
dia ade masalah nak lupekan ex dia.

hurmm susah..

dak tu : aku x leh lar lupe pakwe aku .
En.P : asal lak xleh lupe? ko bangsa ape?
dak tu : aku melayu.
En.P : Bukan Melayu Mudah Lupa ka? "Perumpamaan Tun Dr. Mahathir."
dak tuh : dah macam2 cara aku guna, tp still x leh lupe.
En.P : hurmm . ade ag cara. Tp lau ko guna cara ni ko akan lupe segalanya.
dak tuh : xpe.. aku nak lupe semua perkara.
En.P : Ko minum "CLOROX". senang...
dak tuh : hurm. nati aku try, lau x lupe jugak. aku lak yang bg ko makan ubat nyamuk~

pasal nyamuk..

ada seorang memberku. berada do KUALA LUMPUR.
mahu bercakap bahasa KL. tp lidahnya masih petah berbahasa KELATE.

suatu malam.......

si A : kenape ko xleh dok diam2? a.sal baring atas katil je mesti ko terguling-guling.
si B : aku xleh lah kalu dok atas katil sokmo kene wak gitu
si A : kenapa ? bagi aku sebab...
si B : Aku xleh nok tido, asa nok tidor je emsti datang nyamak merempit tepi telinga.
si A : Nyamak?
si B : ye NYAMAK . Berberon-beron nih.



Bosan2..

Nak Tau Tapi Malu Tanya -

"Samdol pergi ke sebuah pekan untuk membeli buah

durian... lalu dia menghampiri seorang penjual buah
durian yang merupakan orang asli tempatan...



Samdol : Bang, Harga durian ni berapa?

Org Asli : "yang ini.. sepopit sebiji"


Samdol kebingungan mendengar jawapan dalam bahasa
orang asli itu kerana dia tidak memahami berapa
nilainya sepopit itu.. lalu Samdol buat2 tahu dan cuba
menawarinya..


Samdol : "Bang.. Boleh kurang sikit tak"?

Orang Asli : "Boleh aje, nak kurang berape?

Samdol : "Lahupa.. boleh ya!"

Penjual orang asli itu kebingungan.. lalu bertanya
pada Samdol..

Orang Asli : "Lahupa itu berapa?"

Samdol : "Cakap dulu.. Sepopit itu berapa?"



2 . Kalau yang sedang boring-boring tu... tak tau nak buat apa, dalam kepala otak asyik fikir POLITIK, aweks, boyfriends dan lapar dahaga saja... apa kata kita berhibur sikit dengan lawak nama jepun ni...


01. Yang pemarah - KEiJI CACIMAKI

02. Yang suka berjimat - SAYORI SUKAMURA

03. Yang bisu - KIETA TADASORA

04. Yang suka makan nasi - NANACHi KASIBANYA

05. Yang suka layan blues - APO NADIKATO

06. Yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI

07. Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARA

08. Yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI

09. Yang suka sangat tidur - ICHIBAN TIDOMATI

10. Yang suka mengintai - HINTAI AKOSUKA

11. Yang tua - TARAGIGI PADANMUKA

12. Yang kena tinggal bini - SUSAHATI BINILARI


3.




Suatu hari, Salmah ponteng sekolah. Dia telefon guru kelasnya dan menyamar sebagai ibunya.

Salmah : Hello, adakah itu Cikgu Aminah binti Ali, guru kelas tahun 6 hijau?

Cikgu : Ya, saya.

Salmah : Cikgu, hari ini Salmah tidak dapat hadir ke sekolah kerana sakit.

Cikgu : Ok...ok..., er...boleh saya tahu siape yang sedang bercakap?

Salmah : Emak saya...



video

Friday, November 5, 2010

Alasan Nak Balik Awal - KUANG2x.

Seorang Boss entah macam mana mood dia memang baik sungguh pada suatu hari tu. Sesiapa yang nak minta balik 5 jam lebih awal hari ni dia bagi. Tapi alasannya hanya satu jer boleh guna.

Haaaa!! Alasannya mestilah pasal sembahyang SAHAJA! Tau-tau macam tu ader 4 orang pekerja bawahan datang berjumpa dengan Boss ni;

Mula-mula seorang kerani biasa;

Kerani : Boss, buleh saya pulang awal? Saya balik nak solat kat rumah
boss, leh tak?
Boss : Tak boleh!!! Kat sini kan ader surau, sembahyang jemaah lagi
lagi banyak pahalanya!

Kemudian, datang pula seorang supervisor;

Supervisor : Saya bulih balik awai kut Boss?
Boss : Hang apa pasai??
Supervisor : Saya nak balik tengok anak saya sembahyang Zohor ke tak?
Ntah-ntah dia ponteng…
Boss : Tak boleh balik, hang telefon saja bini hang suruh dia tengok!

Pengurus Syarikat pula mencuba nasib;

Pengurus : Boss!
Boss : Ha, pasal pulak ni?! Nak balik awal gak ker?
Pengurus : Errrrr!! Yer boss! Boss baik!! He!He!He!
Boss : Alasan apa lak ngko nie?
Pengurus : Saya nak balik sembahyang orang mati… Ada orang kampung saya ninggal pagi tadi, nak sembahyang jenazah…! Boleh kut boss yer pulang awal?
Boss : Tak bolehhh!!! Itu Fardhu Kifayah jer! Orang kampung lain yang ramai tu boleh sembahyangkan. Doa kat sini pun boleh!! Dah! Pergi buat kerja!

Tiba pula giliran Mat Peon;

Mat Peon : Boss! Saya nak balik awal boleh tak?
Boss : Naper?
Mat Peon : Isteri saya telefon, dia kater dia dah boleh sembahyang!
Boss : Yer ker??? Ha! Kalu gitu awak baliklah…Kesian awak dah
seminggu nunggu!!!
Mat Peon : Ima Acih Boss!!! Wahahahahahahah!!


video

Thursday, November 4, 2010

ESOK hari RAYA .

smekom semua,

huhuhu. harini xde pape besh berlaku juzz. makin tambah member sahaja. haha.

kelas sadm cancel.\
hurm baru seemangat nak belajar

student : Cik , kelas malam nie ade x?
CIK : xde lah.\
student : kelas sadm asyik cancel je, nape erk?
CIK : Saya nak bakar lemang malam nie. bab esok saya raya. haha

2 . makin hari makin serasi . huhu.

Lirik Inilah Cinta – Akim AF7

Terpegun ku melihat kamu
Bergetar hatiku memandang mu
Dan terus datang mencuba
Adakah khayalku menjadi nyata

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku merasa cinta

Chorus
Mungkin inikah yang dinamakan cinta
Hati gembira rasa bila kau kata cinta
Siang yang suram kini menjadi ceria
Hati yang gelisah akhirnya kini menjadi bahagia

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku yang merasakan cinta

Ulang Chorus

Sungguh susahnya aku mendekati mu
Mengambil kesempatan untuk tunjukkan cintaku
Rasa bahagia bila kau menerimaku
Indah semuanya hilang semua resahku
Kita berdua kini menjalin cinta
Inilah cinta kita
Akhirnya kini menjadi bahagia

Inilah cintaku
Inilah sayangku
Inilah cinta .


Ruangan pantun :



Anak beruk di kayu rendang,
Turun mandi di dalam paya,
Hodoh buruk di mata orang,
Cantik manis di mata saya.


Lama sudah tidak ke ladang,
Padi sudah dililit kangkung,
Selama tuan tidakku pandang,
Putus hati pengarang jantung.








Hari Ini Dalam Sejarah.


Pokyu Mula Bergiat Dalam BLOG .

KebosANAN BERlaku DIsini .

buah cempedak diluar pagar.
ambik lah galoh tulung jolok.
kawe ore besar nok belajar.
kalu saloh jange gelok.


DEEPAVALI menjelma...
mari pakat kelik blako.

maen pecoh buoh nyior atah palo~!!


| 1. violent. | 2. I'dmarryyou.| 3. sweet. | 4.beautiful. |5. talkative. | 6.hot.|7.fit.|8.funny.| 9. fun. | 10.perfect type. | 11. i loveyou.|12.missing u.|13....retarded. | 14.blonde. | 15. the best |16.naughty....just for fun. ^_^.... rate me ..